FAQ

Mag ik zelf kiezen als ik kraamzorg wil van een zzp-er of van een organisatie?

Ja, je mag zelf een zzp-er of organisatie kiezen die het best bij je wensen past. Het is wel belangrijk dat de gekozen zzp-er of organisatie een contract heeft met je zorgverzekering. Little Care Kraamzorg heeft met alle zorgverzekeraars een contract, dit betekent dat mijn zorg altijd vergoed wordt door de zorgverzekering. Kraamzorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Voor iedereen is er een wettelijke eigen bijdrage van € 4,30 per uur. Afhankelijk van je verzekering wordt de eigen bijdrage voor kraamzorg geheel, gedeeltelijk, of niet vergoed. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden of je kunt hierover contact opnemen met je zorgverzekering.

Heb jij ook meerdere kraamverzorgsters in dienst?

Nee ik ben zelfstandig en werk voor mij zelf dus niet voor een (grote) organisatie. Als je kiest voor Little Care Kraamzorg dan kun je er vanuit gaan dat ik de zorg kom verlenen.

Als je nu ziek bent wat gebeurd er dan?

Little Care Kraamzorg werkt samen met meerdere kraamverzorgster, bij overmacht komt er een collega. Dit wordt door mij geregeld.

Kan ik kraamzorg krijgen van Little Care Kraamzorg als ik niet  in de buurt woon?

Jazeker, Little Care Kraamzorg werkt in heel het Noorden van Nederland, denk hierbij aan Drenthe, Groningen (uitgezonderd stad Groningen). De kilometers die ik rijd om bij je te komen worden natuurlijk niet door mij aan jouw gedeclareerd.

Als ik mij al heb ingeschreven bij een andere/grote organisatie en liever van Little Care Kraamzorg zorg wil kan ik dat dan nog veranderen?

Ja dat kan, maar dan wel eerst contact met Little Care Kraamzorg opnemen, via contactformulier of telefonisch (06 – 1257 2189).

Wanneer kan ik mij inschrijven voor kraamzorg bij Little Care Kraamzorg.

Het liefst zo snel mogelijk omdat ik anders volgepland kan zijn. Twijfel je over mijn beschikbaarheid? Bel mij dan! Via deze link kun jij je inschrijven.

Moet ik zelf een weegschaal aanschaffen?

Nee, tijdens de kraamweek heb ik een babyweegschaal bij mij. Mocht het nodig zijn om na de kraamweek een babyweegschaal in huis te hebben dan kun je die huren bij een thuiszorgorganisatie.

Als ik borstvoeding wil geven is het dan nodig om een borstkolf in huis te hebben?

Nee dat hoeft niet, deze heb ik bij mij. Ik heb een Ardo en Horigen, deze kun je van mij lenen tijdens de kraamweek. De afkolfset moet je wel aanschaffen deze kan ik niet opnieuw gebruiken dit uit hygiënisch oogpunt. Ook de afkolfset heb ik natuurlijk bij mij. Enkele set is tegen vergoeding.

Krijg ik een intake thuis?

Ja, ik kom bij je thuis om de kraamzorg door te spreken. Rond de 30ste week van je zwangerschap neem ik contact met jullie op om een afspraak te plannen.

Wat moet ik weten over vitamine D en K?

Vitamine D

is voor de opbouw van de botten en tanden. Deze vitamine wordt iedere dag gegeven vanaf de 8ste dag na de geboorte totdat het kind 4 jaar is. Vitamine D is ook nodig als er kunstvoeding gegeven wordt aan de baby.

Vitamine K

is voor de bloedstolling. De verloskundige geeft de baby direct na de geboorte enkele druppels vitamine K in de mond. Op de 8ste dag na de geboorte krijgt de baby dagelijks enkele druppels vitamine K, dit totdat de baby 3 maanden is. Dit is niet nodig als je kunstvoeding geeft, hierin zit al voldoende vitamine K.

Moet ik de kleertjes e.d. ook wassen en strijken voor het eerste gebruik?

Wassen wel, er zit een soort van papje in de kleding die er even uitgewassen moet worden. Dit kan op een kort was programma. Strijken is niet nodig.

Inschrijven
Ben je overtuigd en wil je je inschrijven voor KraamZorg? Klik dan op onderstaande knop.


 Inschrijven 


Ja, Ik wil meer info
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik ben te bereiken via:
06 - 1257 2189
of klik op onderstaande knop.


 Contact